Annons

Annons

Annons

Fotboll

Janogy aktuell för spel mot Kanada

Text

Falköpings KIK-fostrade Madelen Janogy ser ut att vara redo för spel när Sverige spelar åttondelsfinal i VM mot Kanada på måndagskvällen. På söndagen tränade hon för fullt med resten av landslaget.

Hon stod över torsdagens match mot USA efter att ha haft känningar av en muskelskada.

Madelen Janogy.

I torsdags föll Sverige mot USA med 0-2 och det innebar en andraplats i gruppen och en åttondelsfinal mot Kanada på mäktiga Parc des Princes i Paris på måndagskvällen.

Annons

Annons

När landslaget på söndagen tränade i Croissy-sur-Seine väster om Paris rapporterar TT att Madelen Janogy före träningen fick behandling för muskelskadan i låret, men att hon därefter kunde träna som vanligt med resten av laget.

Madelen Janogy fick behandling innan söndagens träning i Croissy-sur-Seine utanför Paris.

Madelen Janogy från Falköping var i allas blickfång efter Sveriges premiärmatch mot Chile där hon som inhoppare först var inblandad i Kosovare Asllanis 1-0-mål och sedan gjorde hon själv 2-0-målet efter en fin soloprestation.

I den andra matchen fick hon också hoppa in och då spela hela andra halvlek när Sverige enkelt besegrade Thailand med 5-1 och säkrade slutspelsplatsen. I den matchen hade Madelen Janogy, som spelar högerytter, en riktigt kvalificerad målchans.

Förbundskapten Peter Gerhardsson väntar med att offentliggöra Sveriges startelva mot Kanada tills det börjar närma sig avspark.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan