Annons

Annons

Annons

Student 2019

Så firas studenten i Skövde – se alla tider

Det är dags för studenten i Skövde och du som vill fira på flera skolor får stå i.

Men ska du försöka? Här har du alla tider för skolorna i Skövde.

Över tusen unga kommer ungefär samtidigt att rusa ut och meddela världen att den ljusnande framtid är deras under fredagen.

Eleverna har klarat av studierna på de åtta gymnasieskolor som finns i kommunen: Kavelbro, Västerhöjd, Praktiska, IT-gymnasiet, Volvogymnasiet, Drottning Blanka och Lichron.

Annons

Firandena är traditionella, de flesta skolor följer föregående års planering. Utspring sker runt lunchtid (se tiderna i respektive faktaruta för varje skola).

När mössorna kastats i luften för femtioelfte gången, när stämbanden ber om nåd, är det dags för kortege. Eller, det är det ju inte, någon officiell kortege kommer det inte att bli i Skövde efter att skolorna sagt nej. Men ganska många studentflak kommer ändå att rulla i Skövde centrum på fredag. Merparten av alla avgångsklasser tänker ändå att åka på flak genom centrum under eftermiddagen. 13.45 kommer studentflaken att börja rulla genom centrala Skövde.

Annons

Läs även: Här finns allt från studenten 2018

Sedan är det hem och fira med släkten, som absolut inte har att göra med vad som händer efter pliktskyldiga smörgåstårtan och kaffe med jordgubbstårta.

På söndag måste studenterna ställa väckarklockan, runt 15.00 samlas bilarna på Billingehovs parkering för avfärd mot Arena Skövde, där det är dags för bal.

Läs mer: Vi sänder live från balen

Den följer du självklart bäst på Skovdenyheter.se, från 16.00 kommer vi att sända live från röda mattan, och vi kommer att intervjua många av de drygt 650 balgästerna.

Vill du vara säkert på att inte missa något - håll alltså koll på skovdenyheter.se: vi kommer att rapportera från alla händelser under studenten.

Annons

Här är samlingsplatserna för eleverna.

Så springer Gymnasium Skövde ut.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan