Annons

Annons

Annons

Jönköping

Lista: Det bråkar svenskarna om på semestern

Text

Snart väntar efterlängtad semester för många familjer och par. Men blir det en harmonisk tid?

Resebyrån Resia undersökt vilka konflikter som är vanligast under den lediga perioden och kan konstatera att en vanlig semestermyt inte stämmer.

Vill du ta det lugnt på stranden eller uppleva det mäktiga havet? Ibland finns olika förväntningar om vad som ska göras på semestern och det kan leda till konflikter mellan par och inom familjer.

Undersökningen om semestergrälen har genomförts av Sifo på uppdrag av Resia och 1 120 personer mellan 15 och 79 år gamla intervjuades under april månad, skriver Resia i ett pressmeddelande.

Annons

En tredjedel av de tillfrågade uppger att det aldrig blir några bråk på semestern och att det blir betydligt fler konflikter i vardagen. Resia skriver därmed att myten om att dåliga semestrar leder till många skilsmässor knappast kan stämma.

Annons

Den vanligaste konflikten i familjer brukar handla om vad som ska göras på semestern. Där kan det ibland finnas lite olika uppfattningar om vad det är som gör att en semester blir bra då vissa vill upptäcka nya platser medan andra bara vill ta det lugnt.

Enligt undersökningen blir det sällan bråk om boendet vilket troligen beror på att 41 procent av de tillfrågade uppger att de vill ha det mesta av boende bokat och klart innan de reser.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan