Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Debatt
Några reflektioner om händelserna i Skövdebostäder AB

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Beslutet att lyfta bort Dan Sandén överraskade, konstaterar Hyresgästföreningen i Skövde. Men att fara med lögner är omdömeslöst, menar man i en insändare.

Nu har det gått lite tid och vi har fått massor med synpunkter från olika håll om styrelsens agerande i samband med att Dan Sandén lyftes bort från vd-stolen med omedelbar verkan en söndag eftermiddag. Mycket känslor har speglat insändare och uttalanden. Inget konstigt med det. Det var en mycket oväntad åtgärd och många tyckte motivationen var mycket tunn. Det skapa givetvis spekulationer och känslorna svallade. Det kan accepteras att man reagerar känslomässigt på oväntade åtgärder men att fara med rena lögner är omdömeslöst

Annons

Annons

Det finns inget i styrelsens uttalande som pekar på att ledningen inte följt direktiven. Skövde bostäder har ingen kommunal borgen. Sen finns det avgiftsregler som kommunfullmäktige beslutar om vid kommunal borgen. Varje projekt bär sina kostnader. Allt annat är väl olagligt?

Från Hyresgästföreningens sida kan vi inte ha synpunkter på en styrelses beslut men vi blev uppriktigt förvånade. Vi har under senare år haft en bra dialog med Skövdebostäders ledning. Det är Dan och hans kompisar i ledningen som öppnat för de goda samtal vi haft. Det är vi mycket nöjda med. Samtalen har varit baserad på vårt gemensamma mål att Skövdebostäder ska leverera en bra produkt för Skövde och vi har haft respekt för våra olika roller. Vi har varit mycket klara med vad våra respektive uppdrag är. Sen har vi självklart haft delade meningar om kostnader, hyresnivåer m.m. men vi har alltid hittat en uppgörelse som enats om. Sen har kostnaderna för nybyggnationen rusat iväg och därmed hyresnivåerna. Men det har vi också hanterat på ett bra sätt anser vi.

Vi hoppas också att vi kan fortsätta den goda dialogen med den nya ledningen för Skövdebostäder.

Hyresgästföreningen Skövde

Helena Karlsson och Anders Forsberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan