Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Försäkringsbolag slår ihop bolag – här hamnar nya huvudkontoret

Sveneric Nylander, Stefan Ericson, Joakim Pantzar och Bo Andersson, ordförande respektive VD i Dina Försäkringar Sydost och Dina Försäkringar Skaraborg-Nerike, slår samman bolagen och bildar vid årsskiftet Dina Försäkringar Göta.

Annons

Dina försäkringar gör en fusion av bolagen Skaraborg-Nerike och Sydost, vilket innebär att områdets huvudkontor flyttar från Lidköping till Jönköping. Antalet kontor i Skaraborg kommer däremot inte att påverkas.

Dina Försäkringar Skaraborg-Nerike med huvudkontor i Lidköping övertas av Dina Försäkringar Sydost som har säte i Jönköping. Fusionen, som beslutades på bolagsstämma i Lidköping nyligen, är en av flera som innebär att de tio lokala bolagen i Dina-federationen reduceras till fem.

– Utvecklingen gör det nödvändigt att skapa större enheter och genom fusionen bildar vi ett riktigt starkt försäkringsbolag med bättre riskspridning och minskad sårbarhet, säger Dina Försäkringar Skaraborg-Nerikes ordförande Bo Andersson i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Två orsaker

Stefan Ericson, vd i bolaget, framhåller två orsaker till strukturförändringen i Dina-gruppen:

– För det första står vi under ett ständigt ökande regeltryck som på sikt blir ohållbart för ett litet försäkringsbolag. För det andra förändras kundernas köpmönster och förväntningar på ett sätt som kräver omfattande satsningar på digitalisering och ny kompetens.

Förändringen kommer dock inte påverka antalet kontor eller antalet anställda. Dina Försäkringar Skaraborg-Nerikes nuvarande kontor i Lidköping, Skövde och Örebro blir kvar i det sammanslagna bolaget. De 30 personer som ingår i personalen blir automatiskt anställda i det nya bolaget.

Vd lämnar

En person som dock inte följer med efter fusionen är Stefan Ericson, som efter 18 år som vd lämnar.

– Det har varit fantastiska år med stark tillväxt. När bolaget snart går in i en ny fas känns det naturligt för mig att sätta punkt, säger han i pressmeddelandet.

Efter prövning av Finansinspektionen genomförs fusionen i samband med det kommande årsskiftet. Bolagsnamnet ändras till Dina Försäkringar Göta och huvudkontoret kommer att ligga i Jönköping.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy