Annons

Annons

Annons

Skara

Fallet med döda treåringen- åklagaren överklagar och vill se strängare straff

Text

Nu överklagar även åklagaren Lars-Göran Wennerholm tingsrättens dom i det uppmärksammade fallet med en treårings död.

Han anser att det även är bevisat att den dömde 26-åringen orsakat benbrottet på barnets lillebror och menar att mannen ska dömas till tio års fängelse.

Åklagaren Lars-Göran Wennerholm har överklagat tingsrättens dom. Han menar att mannen ska dömas även för ettåringens skador.

26-åringen dömdes av Skaraborgs tingsrätt för grovt vållande till annans död och synnerligen grov misshandel. Pojken hade utsatts för kraftigt, trubbigt våld mot huvudet och kroppen.

Annons

Treåringen kom in till Skaraborgs sjukhus med svåra skador i oktober förra året. Skadorna var så allvarliga att pojkens liv inte gick att rädda.

Annons

Dog av hjärnblödning

Rättsläkaren konstaterade också att pojken dött av den hjärnblödning han fått och att han sammanlagt haft ett 60-tal blånader och andra skador på kroppen. Bland annat en bula i pannan, en skada på käken, skrubbsår på knän och armar, ett blödande sår i munnen och märken på baken.

Vissa av skadorna har också skett med mycket kraft och en möjlig teori är att 26-åringen hållit pojken i fötterna och sedan slungat honom eller kastat barnet så att huvudskadan uppkommit.

Men ingen kan säga exakt vad som hänt i lägenheten.

Friades för benbrott

Däremot friades 26-åringen för två benbrott på pojkens ettårige lillebror, som också tvingats besöka akuten. Tingsrätten ansåg det inte bevisat exakt när skadan uppstått.

Men åklagaren menar att den uppkom när 26-åringen var ensam med barnet och att mannen även ska dömas för detta. Wennerholm yrkar på tio års fängelse.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan