Annons

Annons

Annons

Ishockey

Max Friberg matchhjälte när Frölunda tog SM-guld

Text

Djurgården var piskat att vinna mot Frölunda för att hålla SM-finalserien vid liv. Så blev det inte. Frölunda besegrade Djurgården med 6-2 i den sjätte finalmatchen och blev därmed Svenska mästare. Stor matchvinnare blev Skövdekillen Max Friberg, som gjorde två mål och två assist i guldmatchen.

Frölundas Max Friberg jublar efter sitt 1-3 mål.

Det var Frölunda som satt i förarsätet i inledningen av den tredje perioden. Efter en rejäl rivstart stod det 1-3 efter den första perioden. Skövdekillen Max Friberg gjorde ett av målen.

Annons

I andra fortsatte Frölunda att ånga på och inför tredje var ställningen 1-4 efter mål av Mats Rosseli Olsen, assisterad av Max Friberg. Djurgården satte dit 2-4 i början av den sista perioden och en låga av hopp tändes i Globen.

Annons

Då slog Friberg till igen och satte 2-5. Med drygt en minut kvar fastställde Mats Rosseli Olsen slutresultatet 2-6 i öppen kasse, även där noterades Friberg för en assist. Skövdesonen kunde ha gjort hattrick, men valde att passa Olsen som kunde slå in pucken.

– Han (Mats Rosseli Olsen) var osjälvisk och passade till mig först. Då tänkte jag att det är lika bra att passa tillbaka, säger Max Friberg till Cmore.

Friberg vann även skytteligan i SM-slutspelet med åtta mål.

– Det är en enorm glädje. Vi är ett sånt jävla gött gäng och det är så många man vill unna denna seger, säger Friberg.

Även Falköpingskillen Vikror Ekbom fanns med på isen i Frölunda.

Guldet var Frölundas femte i SHL.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan