Annons

Annons

Undvik att badrumsrenoveringen slutar i katastrof

Annons

Behovet av att renovera sitt badrum kan komma av flera olika anledningar. Kanske man helt enkelt vill skapa lite lyx i tillvaron genom en uppgradering av badrummet? Det är trots allt ett av de rum vi spenderar mest tid i.

Innan man drar igång renovering av ett badrum finns det en del saker man bör ha i åtanke. Bland det viktigaste är att du anlitar hantverkare som följer både Boverkets regler och gällande branschregler. Att se till att jobbet blir fackmannamässigt gjort och utfört av branschgodkända hantverkare kan rädda dig från katastrofer längre fram.

- Man kan göra sina badrum själv men det är något vi på Länsförsäkringar i Skaraborg aldrig rekommenderar. Det är få som faktiskt klarar av det själv och det kan väldigt lätt bli fel. Vi vill ju kunna hjälpa folk när de råkar illa ut längre fram också. Har man då renoverat själv och inte gjort det fackmannamässigt så kan det leda till en lägre försäkringsersättning eller att vi till och med måste neka ersättning, säger Anders Gröndahl, besiktningsman vatten hos Länsförsäkringar Skaraborg.

Annons

Anders Gröndahl, besiktningsman vatten hos Länsförsäkringar Skaraborg.

Annons

Planering är nyckeln vid renoveringsjobbet

Att renovera är en väg att uppnå de drömmar man har med sitt boende. Dock är det viktigt att man lägger stor vikt vid förarbetet. Att veta vad man vill uppnå, hur lång tid det kommer att ta och hur mycket det kommer att kosta är minst lika viktigt som vilket kakel eller vilken WC-stol man väljer. När man väl har bestämt sig för att man ska renovera så kan en bra start vara att läsa på hos ett försäkringsbolag vad som gäller och även ta in offerter från olika kvalificerade entreprenörer.

- Gör man inte en ordentlig plan från början så kanske man hamnar i tidsnöd och får göra dåliga kompromisser som påverkar slutresultatet. Sen ska man inte heller bygga något nytt ovanpå något gammalt. Man vill att alla installationer i det nya badrummet ska ha samma livslängd. På Länsförsäkringar Skaraborg har vi lång erfarenhet och vi bistår gärna med tips och information om vad man bör tänka på vid en badrumsrenovering, säger Anders Gröndahl.

Annons

Länsförsäkringar Skaraborg finns alltid för dig, både om du är in planeringsstadiet eller om olyckan har varit framme. Kontakta Länsförsäkringar Skaraborg om du vill veta mer om hur just du ska tänka med ditt framtida badrum.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy