Annons

Annons

Annons

Skövde

Fler kommunala tak ska producera el

Text

Nu upphandlar Skövde kommun entreprenaden för solcellsanläggningar till flera kommunala tak. Före slutet av 2020 kan kommunen ha byggt solcellsanläggningar för omkring nio miljoner kronor och ha fått statligt investeringsstöd för 30 procent av kostnaden.

Västerhöjdsgymnasiet är en av de byggnader som ska få solceller under 2019.

Både Stadshuset och Arena Skövde har solceller för elproduktion på sina tak, sedan tidigare. Det har fungerat bra.

Nu finns möjlighet att få ett statligt investeringsstöd för solcellsanläggningar. Om man bygger klart anläggningarna före den sista december 2020 får kommunen 30 procent av investeringskostnaden betald.

Annons

Annons

Rydskolan, Västerhöjdsgymnasiet, Tidans äldreboende och den nya förskolan på Dalvägen är tänkta att vara först ut i denna omgång och få sina solceller under 2019. Den största anläggningen byggs på Rydskolan.

Installationen av dessa solceller kommer att ske under perioden maj till och med augusti.

Det finns planer på att flera andra kommunala byggnader ska få solcellsanläggningar under 2020. Detta avgörs i kommunfullmäktige i juni, då det fattas beslut om budgeten för år 2020. Kavelbrogymnasiet, Tomtegården, Vasaskolan, Eriksdalsskolan, Norrmalms äldreboende och Bagaren finns med i dessa planer.

– Om vi genomför alla planerade projekt handlar det om statligt stöd med cirka tre miljoner kronor, meddelar Ingemar Linusson, fastighetschef i Skövde kommun.

Detta gäller alltså både projekten som planeras under 2019 och projekten som det finns planer på för 2020. Förutsättningen är att det statliga stödet ligger kvar på samma nivå.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan