Annons

Annons

Annons

Bandy

Villa Lidköping tog historiskt SM-guld efter heroisk insats

Text

Det var fart och fläkt från minut ett i SM-finalen mellan Villa Lidköping och Västerås. Efter en heroiska första halvlek kunde Villa Lidköping krossa Västerås och ta sitt första SM-guld i klubbens historia. Matchen slutade 8-4 (5-2).

– Det blir en jävla fest, sa Joakim Andersson till SVT.

Villa Lidköping firar SM-guldet efter segern med 8-4 i herrarnas SM-final i bandy mellan Villa Lidköping BK och Västerås SK/BK på Studenternas i Uppsala.

SM-finalen mellan Villa Lidköping och Västerås började intensivt redan från början. Villa tog ledningen efter nio minuter genom Tim Persson, men Västerås ville hänga med och drygt tre minuter senare var det utjämnat.

Annons

Annons

Villa Lidköping tog sitt första SM-guld i klubbens historia efter seger mot Västerås.

Matchen fortsatte sedan i samma höga tempo. Villa tog åter ledningen i den 30 matchminuten, men Västerås kvitterade snabbt på nytt.

I matchminut 36 tog Martin Andreasson upp Villa i en 3-2-ledning, sedan rann det iväg och när Martin Johansson slog in 5-2 på ett frislag i den 40:e minuten kopplade Villa Lidköping ett järngrepp om SM-finalen.

I den andra halvleken tryckte Västerås på för en reducering, men Villa Lidköping höll undan och kunde till slut vinna med 8-4 och därmed ta det första SM-guldet i klubbens historia.

Trycket på läktaren var enormt och tusentals Villafans var på plats på Studenternas IP under finalen.

– Det känns som vi spelade på hemmaplan i dag, sa Joakim Andersson till SVT efter att domaren blåst av matchen och isen fyllts av supportrar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan