Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Omfattande strömavbrott i Skövde under fredagskvällen

Text

Under fredagskvällen drabbades flera platser i Skövde av strömavbrott. Orsaken var att en transformator började brinna.

Det var mörkt vid Arena Skövde drygt en och en halv timme innan Joe Labero skulle ha show.

Det var vid 18.30-tiden som strömmen försvann från delar av centrala Skövde. Bland annat så var hela Arena Skövde nedsläckt, där magikern Joe Labero skulle ha show på fredagskvällen och det var ett tag oklart om det skulle bli någon show.

Annons

Annons

– Vi råder folk att vänta antingen i eller utanför Arenan, för strömmen kanske kommer igång snart. Vi kan vänta ett tag till, men inte för länge då vi måste hinna packa ihop scenen efteråt, sa Cenneth Sangre, evenemangsansvarig vid 19-tiden.

Strömavbrottet drabbade även andra delar av centrala Skövde. Enligt SN:s reporter på plats vid Arena Skövde var strömmen igång vid 19.40-tiden, men försvann ytterligare en gång en stund senare. Avbrottet berodde på att att en transformator har brunnit.

Vissa platser i Skövde hade problem med att få tillbaka strömmen en bra bit in på fredagskvällen. Vid 20-tiden skrev Skövde Energi på sin Facebooksida att strömavbrottet omfattade Södermalms IP, hela Hentorp och bort till Heneporten. Vid 22-tiden hade samtliga hushåll fått elen tillbaka.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan