Annons

Annons

Annons

Skövde

Hon är årets avloppshjälte

Text

Årets svenska avloppshjälte går i Skövde. Priset: ett diplom och en toalett i ”rent guld”.

Lena Gustavsson, miljöinspektör vid MÖS, har utsetts till årets avloppshjälte.

Sedan fem år tillbaka utser organisationen VA-guiden, som är en medlemstjänst för dem som arbetar med va-planering, dagvatten och enskilda avlopp, en årlig avloppshjälte. Priset har instiftats för att uppmuntra och lyfta fram kommunanställda personer som jobbat länge med kommunala vatten- och avloppsfrågor, uppger Miljösamverkan Östra Skaraborg (MÖS).

Annons

Annons

Avslöjandet vem som utsetts till 2019 års avloppshjälte kom på den vatten-, avlopps- och kretsloppsmässa som nyligen arrangerades i Halmstad.

Och priset gick till Lena Gustavsson, miljöinspektör vid MÖS.

Så här löd motiveringen:

”Lena Gustavsson har lång erfarenhet från arbete med avloppsfrågor hos Miljösamverkan östra Skaraborg. Förvaltningen har ett starkt fokus på välmående arbetslag och Lena är en viktig pelare i förvaltningens avloppsteam. Hon håller ihop och driver gruppens arbete, har koll på både helhet och detaljer.

På Avloppslistan delar hon med stor generositet med sig av sina frågor, funderingar och klokskaper till landets miljöinspektörer. Lenas nyfikenhet, glada uppsyn och målinriktade fokus märks genom de utvecklingsprojekt hon medverkat och medverkar i. De har till exempel handlat om uppsökande tillsyn av gamla anläggningar, uppföljning och kontroll av relativt nya anläggningar samt utveckling av förvaltningens arbetssätt.

Vi är glada att få lyfta fram en välförtjänt person.

Vi hoppas att utmärkelsen 2019 års avloppshjälte ska uppmuntra både dig och avloppsteamet till fortsatt utvecklingsarbete och upprustning av bristfälliga avlopp. Tack för att du delar med dig av kämpaglöden för de små avloppen.”

Priset består av ett diplom och en liten toalett ”i rent guld”, uppger MÖS.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan