Annons

Annons

Annons

Skaraborgs Sjukhus i Skövde

Ulf Kristersson (M) om Låna en medarbetare: "Ett intressant projekt"

Text

Under torsdagen besökte Moderaternas partiledare Ulf Kristersson Skövde. Under sitt besök i Södra Ryd träffade han bland annat representanter för projektet "Låna en medarbetare".

– Det är ett intressant projekt, säger Kristersson.

Elva stycken medarbetare har hittills lånats ut av Volvo i projektet Låna en medarbetare.

Ulf Kristersson (M) besökte tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson (M) biblioteket i Södra Ryd där utlåningen sker. Han mötte där både människor som lånat medarbetare och som lånar ut sin tid. Kristersson uttryckte sitt intresse för projektet.

– Jag tycker att det säger rätt så mycket om vad vi borde göra mer av i Sverige. Fler borde träffa människor som jobbar i näringslivet, lära sig svenska tidigt och sen komma till nytta i Sverige.

Annons

Annons

Inbäddat innehåll

Kristersson drog paralleller till det typiskt svenska, där människor hjälper varandra genom frivillighet och organisation.

– Vi svenskar är lite studiecirkelskadade, vi vill göra saker i organiserad form. Det här är ett sätt att förena frivillighet med väl organiserad form. Sen tror jag att det är väldigt bra att näringslivet är med. Att de stora företagen som har lite muskler och är vana vid att organisera saker också bidrar tror jag är jättebra.

Integrationsarbetet är enligt Kristersson den viktigaste frågan inom svensk politik.

– Det finns ingen fråga som kommer påverka Sveriges långsiktiga framtid mer än om vi lyckas eller misslyckas med integrationen i Sverige, säger han.

Ulf Kristersson (M) och Katarina Jonsson (M) anländer till biblioteket i Södra Ryd.

Projektledare Fredrik Larsson berättar om Låna en medarbetare.

Annons

Annons

– Vi ser alldeles för många brända bilar och misslyckade skolresultat och arbetslöshet i Sverige. Men vi skulle också kunna vända detta till fantastiska framgångar där barn lyckas bra i skolan, lär sig svenska snabbt, där föräldrar kommer in och arbetar och försörjer sig själva och får ett mycket bättre liv och bidrar själva. Lyckas vi med det har Sverige fantastiska möjligheter, säger Kristersson.

Efter mötet i Södra Ryd träffade Kristersson den lokala Alliansen. Han menar att sprickan i Alliansen på nationell nivå inte påverkar samarbete kommunalt och regionalt.

– Här är ett av många ställen i Sverige där vi har väl fungerande Alliansstyren, det vill jag se mer av, säger Kristersson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan