Annons

Annons

Annons

Skövde

Barnen tillbaka på Ekebackens förskola igen

Text

Efter 1,5 år i exil är barnen tillbaka på nyrenoverade och utbyggda Ekebackens förskola.

– Det är så fint och fräscht. Det här känns bra, säger förskolechefen Malin Palmborg.

Ekebackens förskola har genomgått en renovering och tillbyggnad. I januari var barnen och personalen tillbaka i lokalerna igen och på onsdagen var det dags för återinvigning.

Malin Palmborg är chef på Ekebacken och tycker det är roligt att vara tillbaka i de omgjorda lokalerna.

Klas Hedenberg (C) är ordförande i barn- och utbildningsnämnden och invigde Ekebacken genom att knyta ihop ett band med hjälp av några av barnen.

Katarina Lindberg, chef för sektor barn- och utbildning överlämnade en present till Malin Palmborg.

Annons

Annons

Utomhusmiljön runt Ekebackens förskola är fylld av en massa roliga lekutrustningar som uppenbarligen uppskattas av barnen.

Sedan hösten 2017 har Ekebackens förskola genomgått en om och tillbyggnad. I januari gick flyttlasset tillbaka till de nygamla lokalerna från Aspö, där barnen på Ekebackens varit under ombyggnadsperioden. Och det är uppenbart att man uppskattar att vara tillbaka på hemtam mark igen.

– Vi hade det jättebra på Aspö, men är jätteglada för att vi fått flytta tillbaka, säger Malin Palmborg.

När ombyggnaden inleddes hade Ekebacken tre avdelningar. I och med tillbyggnaden är antalet fördubblat till sex avdelningar. Enligt uppdraget ska förskolan kunna ta emot som mest runt 100 barn.

Annons

– Direkt när vi flyttade tillbaka öppnade vi två nya avdelningar. Därefter ska den sista nya avdelningen öppnas i april-maj, berättar Malin.

Annons

En av de stora förändringarna efter ombyggnaden är att det nu finns två torg inne i huset i stället för ett, där det nya även är större än det som finns sedan tidigare. Malin konstaterar att de öppna ytorna är användbara på flera sätt.

– Som lokalerna utformats så har vi mycket större möjligheter att hjälpas åt, öppna upp och mötas i olika sammanhang. Det har vi gjort förut också, men det blir fysiskt lättare att göra det nu, menar Malin.

Vidare har man skapat en matsal för de fyra avdelningarna där de lite äldre barnen håller till.

– Det upplägget känns jättebra. Det innebär att de yngre barnen har möjlighet att äta och finnas i ett lite mindre sammanhang, sen får de flytta över till andra sidan när de blir lite äldre, konstaterar Malin.

Men det är inte bara inomhusmiljön som är förändrad och förbättrad. Även i den fina utomhusmiljön som omgärdar fastigheten har det gjorts åtgärder.

– När vi växer och blir fler har vi även nyttjat kullen bakom förskolan mycket mer och skapat fler lärmiljöer, så det är ganska stor skillnad, säger Malin.

I och med nyinvigningen har de olika avdelningarna också fått nya namn berättar Malin.

– Vi har döpt dem till Tryggheten, Nyfikenheten, Möjligheten, Fantasin, Utforskaren och Upptäckaren. Det är begrepp som vi har tagit ur läroplanen och som vi kommer att jobba vidare med i verksamheten.

Annons

På onsdagseftermiddagen var det dags för återinvigning av Ekebackens förskolan. På plats fanns givetvis barnen och personalen, men även många föräldrar och anhöriga samt barn- och utbildningsnämndens ordförande Klas Hedenberg och sektorchefen Katarina Lindberg.

Malin Palmborg inledde med att säga några väl valda ord, vilket även Klas Hedenberg gjorde, därefter fick Klas hjälp av några barn att knyta ihop ett invigningsband och sedan överlämnade Katarina Lindberg en gåva i form av ett fat fyllt av äpplen som fick representera kunskapens frukt.

Barnen och personalen bidrog därefter med några sånger. Därefter var det fritt fram för lek för barnen, medan hågade kunde ta sig en titt in i lokalerna för att de hur fina de blivit efter ombyggnaden.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan