Annons

Annons

Annons

Ridsport

Kinnekulles drottning av frihetsdressyr släpper ny bok

Text

Rebecca Dahlgren, instruktör i bland annat frihetsdressyr och trickträning med verksamhet på Kinnekulle, släpper nu sin andra bokom hästträning.

Rebecca Dahlgren som har sin verksamhet på Kinnekulle har släppt en ny bok om hästträning, Frihetsdressyr – genom mina ögon.

Redan vid utgivningen av debutboken Aktivera din häst med Horse Vision, kände Rebecca Dahlgren stor lust att sätta igång arbetet med att skriva nästa manus. Uppföljaren Frihetsdressyr – genom mina ögon är en utveckling av den förra boken, men fokuserar mer på ridning istället för träning från marken.

Annons

Annons

– Frihetsdressyr är så mycket mer än bara dressyr utan huvudlag och det vill jag att fler ska få upp ögonen för, säger Rebecca Dahlgren, författare samt instruktör i bland annat frihetsdressyr och trickträning, i ett pressmeddelande.

Hon vill genom sin nya bok också få läsaren att ta del av hennes tankesätt kring hästträning. Boken, som är uppdelad i tre delar, handlar om interaktion mellan häst och människa samt utbildning från såväl marken som på hästryggen.

– Jag vill ge mina elever mer än vad jag hinner förmedla under träningspassen, och förutom att det är väldigt roligt att skriva är det en av grundtankarna bakom boken.

"Det som är så fascinerande med mitt jobb är att ju mer jag utbildar mig, desto mer inser jag att det finns att lära och lära ut vilket har gett ett bra underlag för boken", säger Rebecca.

Rebecca har elever från hela Europa och åker emellanåt själv utomlands för att hålla clinics. Av den anledningen kommer den nya boken också översättas till engelska.

– Översättningen ska vara färdig i mars, och det hoppas jag kommer få ett positivt genomslag bland mina utländska elever, säger Rebecca.

Frihetsdressyr – genom mina ögon är utgiven av förlaget Vulcan och hade release i januari i år.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan