Annons

Annons

Annons

Futsal

Så är Charbel Abrahams nya liv i superettan

Han jobbade inom Skövdefotbollen i ett decennium. Nu har Charbel Abraham bytt både klubb och ort – och tagit ett kliv uppåt i seriesystemet.

– Jag kände att det var dags att ta ett nytt steg, säger J-Södras nye assisterande tränare.

"Jag är otroligt glad att vara här", säger Jönköpings Södras nye assisterande tränare Charbel Abraham.

Charbel Abraham hade följt Jönköpings Södras framfart relativt noga på senare år men kände varken tränaren Andreas Brännström eller sportchefen Andreas Jankevics sedan tidigare.

– Nej, Jankevics hade jag bara stött på någon gång och vi hade egentligen bara hälsat på varandra. Brännström träffade jag för första gången när jag kom hit. Det är nya personer som jag har fått lära känna här, förklarar 39-åringen.

– Jag hade inte stenkoll på J-Södra innan men jag hade följt dem mer än andra klubbar. Jag hade sett några matcher på tv och kollat några live.

Annons

Abraham har ett mångårigt förflutet i IFK Skövde och Skövde AIK, då han varit spelare och tränare i båda klubbarna. Han har även varit tränare för Assyriska FF under en kort tid och varit förbundskapten för futsallandslaget.

Annons

”Hade varit önskevalet”

– Jag hade varit tränare totalt tio år i Skövdefotbollen och kände att det var dags att ta ett nytt steg. Det här är både ny miljö och en nivå högre. Det är inte enkelt att slå sig in på den här nivån när man kommer underifrån. Det är jättehård konkurrens bland tränarna som får slåss om få jobb, säger han.

– Jag började fundera på framtiden och tänkte till vilka alternativ som var möjliga. Jönköping kändes som ett bra val för mig, det är en stor klubb och nära hemifrån. Det hade varit önskevalet om jag fått välja.

Charbel Abrahams senaste uppdrag var i division 1-klubben Skövde AIK, som han tvingades lämna då laget låg på nedflyttningsplats. Men det verkar inte ha varit någon dramatik i det avskedandet.

– Jag hade bestämt att det var sista året i klubben, och nu blev det att jag lämnade två månader innan tänkt. Det var lärorikt att få jobba med väldigt små medel för att vara på division 1-nivå. Det var en jätteung trupp med bara lokala spelare. Det som var jobbigast var träningsförutsättningarna. Därför kände jag att jag behövde ett kliv till i karriären för att fortsätta utvecklas. Det är flera nivåer högre här, och det gör att jag i större utsträckning kan fokusera på jobbet som tränare.

Charbel Abraham i aktion under ett av träningspassen i Peralada.

Annons

Annons

Pendlar till Jönköping

Abraham hoppas ha nytta av sitt förflutna inom futsalen, där Skövde AIK var framgångsrikt i början av 2000-talet.

– Det finns många saker som man kan ta in i fotbollen. Man behöver bli bra på att skapa på små ytor, och även fasta situationer kan vara nyttigt. Det var en rolig och utvecklande tid som ledare, även om futsal inte är så stort i Sverige.

Abraham bor kvar i Skövde och pendlar till Jönköping. Trots det har han mer fritid än tidigare. Anledningen är att J-Södra, till skillnad från hans tidigare klubbar, tränar på dagtid och att han numera inte har något civilt jobb vid sidan av fotbollen.

Någon rollfördelning mellan de båda tränarna är ännu inte bestämd.

– Det handlar egentligen om att stötta och fördela det arbete som behöver göras. Jag är med och stöttar i olika områden tills vi hittar tydliga roller, säger Charbel Abraham, som stortrivs i sin nya roll.

– Jag är otroligt glad att vara här. Att vara assisterande tränare passar mig jättebra i det skede jag är i.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan