Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Erikdalsgatan avstängd efter nytt hål i marken

Text

Ett nytt hål på Erikdalsgatan har upptäckts. Räddningstjänsten har spärrat av ett område på gatan.

Annons

Annons

För bara några dagar sedan upptäckte en familj ett slukhål i deras trädgård längs med Eriksdalsgatan. Gatan stängdes av och var stängd i fyra dagar innan den kunde öppna igen i tisdags.

Nu har ett nytt hål upptäckts på Eriksdalsgatan. Även denna gång är hålet drygt en meter i diameter och har uppstått i anslutning till slukhålet som upptäcktes förra veckan.

– Denna gång buktar det uppåt snarare än neråt. Det har runnit lera en bit ner på vägen från hålet och teorin som man har just nu är att det är lera som tryckt upp underifrån och orsakat hålet i gatan.

– Detta kan ha samband med att slukhålet i trädgården intill fyllts med en hel del grus som i sin tur kan ha medfört att det skapats ett tryck på omgivande mark, som gjort att vatten och lera tagit sig vidare genom marken och pressat på uppåt så att ett nytt hål har uppstått. Det är inte lika stort och djup som slukhålet var, säger Marianne Carlsson, tidningens reporter på plats.

Erikdalsgatan kommer att vara avstängd under hela helgen. Kommunen har varit på plats och mätt i brunnar, men det ska inte ha varit några avvikande siffror.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan