Annons

Annons

Annons

Jönköping

Sverige toppar listan – klimatrankas bäst i världen

Text

Sverige toppar listan bland länderna som är bäst på att klara åtagandena i Parisavtalet – även om det är en bra bit kvar, skriver TT. Se listan på de bäst klimatrankade länderna i världen här.

Sverige hamnar högst upp i listas bland länderna som är bäst på att klara åtagandena i Parisavtalet.

Climat Change Performance Index 2019 har låtit runt 350 energi- och klimatexperter från hela världen bedöma 56 länder och EU som helhet när det gäller hur väl länderna klarar åtagandena i Parisavtalet. Bedömningen görs i fyra olika kategorier; utsläpp av växthusgaser, andel förnybar energi, energianvändning och klimatpolitik, skriver TT.

Annons

Annons

De tre första platserna på rankingen, som har bedömningen "mycket bra" lämnas tomma. Det finns inget land som har gjort tillräckligt för att hålla den globala uppvärmningen under två grader. Dessa tre platser har varit tomma under alla de 14 år som rankningen gjorts.

Sverige ligger precis som i fjol först på fjärdeplats och med betyget "bra". Vi har relativt lågt utsläpp av växthusgaser och även klimatpolitiken hålls högt, enligt mätningen. Efter Sverige följer Marocko och Litauen. Saudiarabien och USA ligger sist i rankingen med underbetyget "mycket dåligt"

Se de topp top sämsta och bästa klimatrankade länderna i faktarutan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan