Annons

Annons

Annons

Skövde

Skövdes framtid engagerar - kommunalrådet: ”Jag blir varm i hjärtat”

Text

Engagemanget kring Skövdes framtida utveckling är stort. Skövdeborna har många idéer på vad kommunen ska satsa på. – Deras engagemang driver utvecklingen framåt, säger kommunalrådet Katarina Jonsson (M).

Förslaget om att ta fram en utvecklingsplan för Skövde, som ska belysa hur staden kan tänkas se ut inom olika områden om 30 år, engagerar Skövde Nyheters läsare.

LÄS MER: Ny plan ska ge bättre koll på hur Skövde ska växa

Artikeln fick många kommentarer på Facebook och en hel del kom också med idéer på hur det skulle kunna gå till.

– Jag tycker det är positivt att Skövdeborna engagerar sig, det gör mig varm i hjärtat, säger Katarina Jonsson.

Annons

– Ingen enskild människa sitter på alla svar och facit utan det är Skövdeborna tillsammans och deras engagemang som är med och driver utvecklingen framåt.

Annons

Här presenterar vi några av idéerna som Katarina Jonsson fått kommentera.

Utveckla staden norrut med en centrumflytt ”typ Kiruna” - mot Mariestad. Då får Ni tillgång till Vänern med sina fantastiska resurser.”

– Att flytta Skövdes centrum är en utopi och inget alternativ, men att utvecklas åt det hållet, norrut, med bebyggelse men också genom att knyta band och ha en bra relation med Mariestads kommun tror vi är möjligt.

I en framtid är det inte helt omöjligt att Stöpen växer i hop med Skövde, men det är en ren spekulation, betonar kommunalrådet.

Skövde borde växa även åt söder, Vasastan, Södermalm, Hentorp. Där borta finns inget.”

– Skövde har väldigt många naturreservat och riksintressen som stoppar möjlig utbyggnad söderut. Försvaret är ett sådant. Därför är det främst mot norr och österut som Skövde har möjlighet att växa i större omfattning. I övrigt förutom Simsjön så är det förtätning i befintlig byggnation som är alternativet.

Utvecklingen österut handlar om att fortsätta bygga vidare på Trädgårdsstaden.

LÄS MER: Han vill bygga bostäder vid Simsjön

LÄS MER: Här är framtidsplanerna för Södra Ryd

Jag anser än då att man borde FÖRSÖKA att få försvaret att släppa marken mellan Fabiansrondellen/Skultorp/och RV26 , det vore perfekt plats för expansion av Skövde söderut,speciellt området vid "Taktiska eken"

Annons

Annons

– Marken tillhör Försvarsmakten. I takt med att man stärker sin verksamhet behövs också marken.

Trafiksituationen i Skövde är idag pressad, köer och trafikstockningar uppstår vid vissa tider. I diskussionen på sociala medier kring stadens utveckling dyker också många trafikfrågor upp.

– Infrastrukturen är A och O och prioriterad. Här jobbar kommunen ihop med Trafikverket hela tiden för att hitta långsiktiga trafiklösningar med bland annat bärande genomfartsleder. Vi kan inte bygga nya bostadsområden utan att också bygga till infrastrukturen.

LÄS MER: Så ska trafikkaoset på Stallsiken lösas

LÄS MER: Så ska trafikproppen vid Volvo lösas

LÄS MER: TV: Häng med på en runda i rondellerna

LÄS MER: Ny plan ska tas fram för hur Skövde ska växa

LÄS MER: Alliansens plan - här är de viktigaste satsningarna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan