Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Skidexpress mellan Göteborg och Billingen

Text

Nu börjar expressbussar gå mellan Billingen och resecentrum. Tanken är att skidsugna resenärer från andra städer ska lockas till Skövde, men även lokalbefolkningen åker gratis.

Expressbussen ska göra reklam för sig själv, enligt Charlotte Backman.

Tidigare i veckan kunde tidningen rapportera om den expresslinje som ska trafikera sträckan mellan resecentrum och Billingen under januari och februari.

Främst vill man locka göteborgare att besöka skidanläggningen men vem som helst kan kliva på bussen och åka gratis hela vägen.

Redan tidigare har man sett att skidturismen från Göteborg är stor, men hur många som kommer att använda busslinjen kan man bara spekulera i.

Annons

– Vi bara chansar och hoppas att det ska funka. Vi tror inte att det kommer få fullt utfall direkt i början utan har en tanke om att man behöver vara uthållig, säger Charlotte Backman, marknadschef på Next Skövde.

Annons

Busslinjen är ett samarbete med MTR-tågen som trafikerar Västra stambanan och stannar i Skövde. Bussens tidtabell matchar därför tågens avgång- och ankomsttider.

– MTR ser möjligheter att locka turister på helgerna och vi har valt att matcha deras erbjudande, säger Backman.

Tillfälliga hållplatsskyltar kommer sättas upp på Billingen och vid Arenan, där bussen också stannar. På stationen finns ingen möjlighet att sätta upp skyltar, men där hoppas Backman att bussen är tillräckligt synlig ändå.

– Bussen ska göra jobbet. Den syns och marknadsför sig själv.

Backman uppskattar att omkostnaderna för driften är cirka 10 000 kronor per helg.

En säsong i taget

Busslinjen är än så länge tänkt att vara på prov, men man är öppna på att fortsätta trafikera linjen även kommande säsonger.

– Hur man tar sig upp på Billingen är en ständig fråga. Jag hoppas att det ska bli lyckat och att det är något som vi kommer fortsätta med, säger Backman.

Annelie Hellberg (ägare av Hellbergs buss) Charlotte Backman och Jessica Hellberg (chaufför).

Trots väglaget navigerar Jessica Hellberg lätt uppför berget.

Den 28 december sker invigning av turen. Förutom bussturen kommer det bjudas på andra gratisaktiviteter på berget. Backman berättar om skridskoåkning, skidåkning och möjlighet att testa på skidskytte.

– Nu hoppas vi bara på att det blir bra väder. Vi hoppas att Skövdeborna kommer ha suttit inne på förmiddagen och är beredda på att gå ut och ha kul.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan