Annons

Annons

Annons

Skara

Hall Media börjar dela ut tidningar i Skaraborg

Text: 

Tidningstjänst slutar att dela ut tidningar i Skara, Falköping och Tidaholm. Hall Media Logistik, som idag delar ut tidningar i Småland, startar verksamhet även på dessa tre skaraborgska orter för att dela ut morgontidningar.

Från 1 mars nästa år delas Hall Medias tre morgontidningar i Skaraborg ut av ett eget bolag.

Hall Media Logistik startar verksamhet för att distribuera dagstidningarna Falköpings Tidning, Västgöta-bladet och Skaraborgs läns Tidning från 1 mars nästa år. Hall Media Logistik ingår, som namnet antyder, i Hall Media som ger ut bland annat nämnda tidningar.

Idag sköter Tidningstjänst utdelningen av tidningarna, men detta bolag har sagt upp avtalet med Hall Media om distribution och kommer att lägga ner verksamheten på orterna. En bakgrund är att NWT-koncernen, som ger ut tidningar i Skaraborg, Värmland och norra Dalsland, tidigare beslutat att starta distribution i egen regi från 1 mars 2019.

Annons

Annons

– De tar över hela sitt område med undantag av Skara, Falköping och Tidaholm. Det området blir för litet att driva som en enskild enhet för oss, säger Malin Tapper, personalchef på Tidningstjänst.

Hall Media Logistik kommer att ha 40 tidningsbud som sköter varsitt distrikt på de tre orterna. Inga ändringar av dagens distrikt är planerade.

– I dagsläget saknar vi 4-6 personer, säger Björn Ross, platschef på Hall Media Logistik, som på kort tid nu ska bygga upp en fungerande organisation i Skaraborg.

Anställda på Tidningstjänst har erbjudits jobb i den nya verksamheten.

Hall Media Logistik delar idag ut Hall Medias övriga tidningar i Småland. Enligt Björn Ross är felmarginalen, andelen uteblivna tidningar, strax över en promille i dagens verksamhet.

– Vi har en hög leveranssäkerhet och jag förväntar mig att vi får en väl fungerande organisation även i Skaraborg. Vi kommer att införa alla rutiner vi har i vår verksamhet. Vi följer leveranssäkerheten dagligen för varje bud. Det innebär att om det finns reklamationer så har vi kontakt med budet och frågar vad problemet är. Vi håller också på att försöka hitta en ansvarig person som kan hjälpa oss på plats. Vi kan inte styra allt från Jönköping, säger Björn Ross.

Leverans av tidningarna kommer som förut att ske före klockan sex i städer och före klockan sju på landsbygden. Inga förändringar sker kring vilka som får sin tidningen med posten i samband med att den nya verksamheten startar i Skaraborg.

Annons

– Utgångspunkten är att de som har postutdelning idag får tidningen med posten även fortsättningsvis och de som har morgonleverans får den på morgonen även framgent. Vi ska inte försämra leveransen till kunderna, utan är mer ute efter att förbättra den, säger Björn Ross.

Annons

I distrikt där utdelningen sker med cykel kommer elcyklar som är anpassade för verksamheten att användas. Hall media logistik har erbjudit andra tidningar utdelning på de aktuella orterna.

– Vi säger inte nej till någon. I dagsläget är det klart att vi distribuerar våra egna tidningar, veckotidningar som Tidningstjänst kört och NLT, säger Björn Ross.

Enligt Malin Tapper på Tidningstjänst är alla tidningsbud på de tre orterna kvar i organisationen fram till sista februari, varför hon menar att det finns goda förutsättningar för att bolaget ska kunna dela ut tidningar även under sin sista period i Skaraborg. Andelen uteblivna tidningar har under hösten legat på 1,25 promille i Skara, Falköping och Tidaholm, enligt Tidningstjänst.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan