Annons

Annons

Annons

Skara

Nya ledningens planer för skolan

Text

När de nya nämnderna tillträder vid det nya året står det nu klart att Lotta Grönlund Plöen (M) blir ordförande i barn- och utbildningsnämnden, med Birgit Bjelkengren (C) som vice ordförande. Nu utlyser de skolfrid i Skara.

Lotta Grönlund Plöen (M) blir ordförande i barn- och utbildningsnämnden kommande mandatperiod.

Partiernas plan för att sjösätta arbetet med att stärka skolan i Skara är redan klar, och i och med att Alliansens budget nu tagits i fullmäktige så har extra resurser tilldelats barn- och utbildningsförvaltningen, skriver de i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

– Fokus för oss är att skapa trygghet och arbetsro för både elever och personal i våra skolor och verksamheter, så att lärande och elevernas utveckling kan få vara i centrum, säger Birgit Bjelkengren och fortsätter;

– Arbetet med att stärka upp elevhälsan som inletts måste fortsätta och alla måste kunna känna sig trygga med att förbättringsarbetet är långsiktigt.

Två nya förskolor finns med i alliansens budget och plan. De styrande partierna i Skara menar nu att det är viktigt att aktivt arbeta med rekrytering av personal, samt med insatser för att medarbetare i förskolan och skolan ska vilja stanna och utvecklas i Skara. En ny personalstrategi med fokus på just det är också det första som Skaras allians nu tar tag i.

I budgeten finns satsningar på ökad trygghet i skolan genom ökad vuxennärvaro och samverkan mellan skolan och polisen. Alliansen inleder också ett arbete med att stärka den fackliga samverkan med målet att arbetsmiljön ska förbättras och personalens kraft och initiativ tas tillvara.

– Våra medarbetare har en enorm kompetens och vilja att utveckla våra verksamheter. Nu ska vi skapa hållbara förutsättningar att arbeta med kvalitetsutveckling, säger de i sitt pressmeddelande.

Katedralskolan får också ökade resurser.

– Nu är det slut på kortsiktiga beslut och ständiga brandkårsutryckningar. Ett långsiktigt arbete med att bygga upp den trygghet gällande kvalitet och arbetsmiljö som brustit de senaste åren ska nu genomföras. Alla elever som söker till Katedral kan känna sig trygga i att deras utbildningar kommer att finnas kvar och utvecklas. Här finns en fantastisk grundkvalitet att bygga på, säger Lotta Grönlund Plöen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan