Annons

Annons

Annons

Perspektiv

Vänsterpartiet kritiska till nedläggning av Varola skola

Insändare: Vänsterpartiet är emot en nedläggning av Varola skola. Vi ser nu resultaten av den ”effektiviseringsiver" som genomsyrar Skövdes kärnverksamheter.

Varola skola föreslås läggas ner, vilket Vänsterpartiet i Skövde nu ställer sig kritiska till.

Nyligen fick vi reda på att en omtyckt fritidsgård i Väring ska stänga och nu att Varola Skola föreslås läggas ner. Detta är ingen plötslig händelse utan kommer från en politik som drivits under för lång tid i Skövde. Istället för att se till att skolan kan vara kvar och ge de förutsättningar som behövdes valde man att inte tillskjuta de medel som saknades vilket resulterat i att lärarna på skolan har sagt upp sig.

Annons

Annons

Som följd av barn och utbildningsnämndens strama budget och kommunledningens ovilja att ge tillräckligt med resurser tär på vår personal i skolan och går ut över eleverna. I Skövde ska individen vara fri att kunna bo och leva vart hen vill - hela Skövde ska leva, även landsbygden.

Det slår extra hårt mot familjer som får se sina barns skola lägga ner och där föräldrarna inte har möjligheter till att skjutsa barn till andra skolor än den skola som man blir tilldelad. Livet på landsbygden för familjer med yngre barn blir inte hållbart och en by som redan sett en lanthandel stänga ser nu ytterligare en viktig del av byn försvinna. För dessa elever och dess föräldrar blir inte skolvalet ett fritt val – och friheten på landet minskar ytterligare.

Kommunledningen ser hellre att en etablerad och fungerande skola lägger ner än att satsa på våra barn och unga, istället för att skapa förutsättningar till det goda livet även utanför Skövdes stadskärna.

Det är inte lärarna som sagt upp sigs fel, det är inte elevernas eller föräldrarnas fel. Det som behövs mer satsningar, behåll den engagerande personalen! Satsa på Skövdes unga!

Vänsterpartiet står inte bakom ett beslut om att lägga ner Varola skola.

Vänsterpartiet Skövde

Gabryjel Blom, Gruppledare Vänsterpartiet Skövde

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan