Annons

Annons

Annons

Skövde

Här är Moderaterna som ska vara med och styra

Moderaterna presenterar nu de personer som man vill se på de förtroendeposter partiet har i nämnder och bolagsstyrelser.

– Tillsammans med Alliansens partier har vi format ett kompetent lag som ska svara för den politiska ledningen av Skövde.

Övre raden från vänster: Magnus Hammar, Philip Segell, Anna Bergman och Torbjörn Bergman Nedre raden från vänster: Theres Sahlström, Anders G Johansson, Bernt Mårtensson, Katarina Jonsson samt Anna Ljungberg

Att Alliansen ska styra Skövde under den kommande fyraårsperioden stod klart tidigt efter valdagen.Nu har de fyra partierna i Alliansen avslutat sina förhandlingar.

Annons

Igår presenterade Moderaterna sina ordförande och vice ordförande i kommunens nämnder och bolagsstyrelser för den kommande fyraårsperioden.

LÄS MER: Alliansen får fortsatt förtroende att styra i Skövde

LÄS MER: Alliansens plan för Skövde - här är de viktigaste satsningarna

Annons

– Moderaterna gjorde ett i stort sett oförändrat valresultat och det gjorde också Alliansen i stort. Därför har det varken funnits skäl eller utrymme för några större förändringar i ansvarsfördelningen, förklarar Moderaternas gruppledare Theres Sahlström, i ett pressmeddelande.

Moderaterna föreslår omval på flera ordförande- och vice ordförandeposter, även om några byter uppgifter. Moderaterna är företrädda på presidienivå i alla nämnder, förutom kultur- och fritidsnämnden och kommunrevisionen.

Alla bolag kommer att ledas av en moderat ordförande, förutom Kreativa Hus, Baltazhar och Next Skövde.

LÄS MER: Skövdeandan- unikt sätt att styra i Sverige

LÄS MER: Så mycket tjänar Skövdes toppolitiker

Annons

– Moderaterna vilar tryggt på rutin och erfarenhet, men har också förmått att förnya laget. Tillsammans med Alliansens partier har vi format ett kompetent lag som ska svara för den politiska ledningen av Skövde och genomföra den politik som vi i valet sökte väljarnas förtroende för, säger kommunalrådet Katarina Jonsson(M).

Kommunfullmäktige beslutar om val till kommunstyrelsen, nämnder och kommunalförbund vid sitt sammanträde den 26 november.

Bolagsstyrelserna väljs av kommunfullmäktige i mars 2019.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan