Annons

Annons

Annons

Skara

Miljoner i bidrag för utveckling

Text

Science Park Skövde får 10 miljoner, Dalénium och Balthazar 1,6 miljoner kronor vardera, Agroväst och IDC West Sweden får tre miljoner kronor var.

Västra Götalandsregionen har beslutat om ett flertal bidrag för utveckling.

Dalénium i Stenstorp är en av de verksamheter som får bidrag när regionen fördelar medel för utveckling.

Regionutvecklingsnämnden har beslutat om sin detaljbudget för 2019 som omfattar mer än 800 miljoner kronor. I beslutet ingår ett stort antal verksamhetsbidrag till olika organisationer i regionen. Science Park Skövde, tidigare Gothia Science Park, får 10,3 miljoner kronor.

Annons

Annons

– Vi har sex Science Park i regionen och det är viktiga noder för utvecklingen av företagandet och kontaktlänkar mellan näringslivet och högskolan. Vi kan se en hel del bra resultat, många nya företag som genererar jobb i nya branscher, bland annat hela satsningen på dataspelsutveckling, säger Ulf Eriksson (C), vice ordförande i regionutvecklingsnämnden.

IDC West Sweden, som ska stärka konkurrenskraften och lönsamheten för industrin i Skaraborg, får 3,25 miljoner kronor i verksamhetsbidrag. IDC West Sweden ägs av 140 företag som tillsammans har 10 000 anställda, huvudsakligen industriföretag i Skaraborgsområdet.

– Vi har en stor andel mindre och medelstora industriföretag, säger Ulf Eriksson, som är från Falköping.

Flera Science Center får också bidrag av regionen, däribland Balthazar i Skövde och Dalénium i Stenstorp. Dessa bidrag är 1,2 miljoner kronor, men med ett särskilt tillägg för 2019 på 400 000 kronor.

– Vi ser Science Centers som ett sätt att öka intresset för studier inom teknik och naturvetenskap. De får extra pengar som är kopplade till projektet för fullföljda studier, för att fler ungdomar ska klara grundskolan, säger Ulf Eriksson.

Agroväst, som är baserade i Skara, får 3,3 miljoner kronor i verksamhetsbidrag. Det är ett utvecklingsbolag som vill bidra till ett lönsamt och hållbart lantbruk i Västsverige. Agroväst arbetar med forsknings- och utvecklingsprogram inom bland annat precisionsodling, nöt- och lammkött, mjölkproduktion, trädgård, mark- och vattenvård, energi och företagande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan