Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Mullsjö

Årås kvarn - ett av Sveriges bästa vandrarhem

Vandrarhemmet vid Årås kvarn bjuder på härliga naturupplevelser. Bland de bästa i Sverige, enligt Svenska Turistföreningen.

Annons

Årås kvarn väster om Mullsjö är nominerat som ett av Sveriges bästa vandrarhem. I Svenska Turistföreningens tävling "Årets kudde" är Årås kvarn nominerade i kategorin bästa natur- och kulturupplevelse.

Vandrarhemmet Årås kvarn ligger i Ulricehamns kommun, väster om Mullsjö och söder om Åsarp i Falköpings kommun.

I Svenska Turistföreningens (STF) tävling "Årets kudde" utses de bästa vandrarhemmen i sex kategorier. Årets vandrarhem/hotell, årets fjällstation och årets fjällstuga utses av STF:s medlemmar som har kunnat rösta på de olika boendena under året som har gått. STF delar även ut priser för vandrarhemmen med bästa maten, bästa hållbarheten och bästa natur- och kulturupplevelse. De tre sista kategorierna utses av en jury och där är alltså Årås kvarn nominerade.

Annons

Annons

"På det idylliska vandrarhemmet i Årås Kvarn bor du i charmiga hus nere vid ån. Runt knuten finns vacker natur med högmosse och gammelskog, öppna odlings- och kulturlandskap och fina möjligheter till fiske och båtturer. Året runt anordnas ett flertal aktiviteter. Kvarnen, med anor tillbaks till 1500-talet ligger lugnt mellan två sjöar i en omgivning som än idag märker av historiens vingslag. Engagerade medlemmar i Bygdegårdsföreningen Årås Kvarn gör det möjligt att bygden hålls levande för framtida generationer.", skriver STF i sin motivering.

Två vandrarhem i Skaraborg är dessutom nominerade i kategorin bäst hållbarhet. Det är Lugnåsbergets vandrarhem i Mariestads kommun och Tåtorp Göta Kanal vandrarhem i Töreboda kommun. De båda vandrarhemmen beröms bland annat för sin satsning på ekologisk och närproducerad mat.

Det finns omkring 250 boenden i STF:s regi runt om i Sverige. Att nomineras till "Årets kudde" är en prestigefull utmärkelse för de som driver vandrarhemmen. Vinnaren i de sex kategorierna kommer att presenteras i Stockholm den 11 november.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy