Annons

Annons

Annons

Mullsjö

Årås kvarn - ett av Sveriges bästa vandrarhem

Text

Årås kvarn väster om Mullsjö är nominerat som ett av Sveriges bästa vandrarhem. I Svenska Turistföreningens tävling "Årets kudde" är Årås kvarn nominerade i kategorin bästa natur- och kulturupplevelse.

Vandrarhemmet vid Årås kvarn bjuder på härliga naturupplevelser. Bland de bästa i Sverige, enligt Svenska Turistföreningen.

Vandrarhemmet Årås kvarn ligger i Ulricehamns kommun, väster om Mullsjö och söder om Åsarp i Falköpings kommun.

I Svenska Turistföreningens (STF) tävling "Årets kudde" utses de bästa vandrarhemmen i sex kategorier. Årets vandrarhem/hotell, årets fjällstation och årets fjällstuga utses av STF:s medlemmar som har kunnat rösta på de olika boendena under året som har gått. STF delar även ut priser för vandrarhemmen med bästa maten, bästa hållbarheten och bästa natur- och kulturupplevelse. De tre sista kategorierna utses av en jury och där är alltså Årås kvarn nominerade.

Annons

Annons

"På det idylliska vandrarhemmet i Årås Kvarn bor du i charmiga hus nere vid ån. Runt knuten finns vacker natur med högmosse och gammelskog, öppna odlings- och kulturlandskap och fina möjligheter till fiske och båtturer. Året runt anordnas ett flertal aktiviteter. Kvarnen, med anor tillbaks till 1500-talet ligger lugnt mellan två sjöar i en omgivning som än idag märker av historiens vingslag. Engagerade medlemmar i Bygdegårdsföreningen Årås Kvarn gör det möjligt att bygden hålls levande för framtida generationer.", skriver STF i sin motivering.

Två vandrarhem i Skaraborg är dessutom nominerade i kategorin bäst hållbarhet. Det är Lugnåsbergets vandrarhem i Mariestads kommun och Tåtorp Göta Kanal vandrarhem i Töreboda kommun. De båda vandrarhemmen beröms bland annat för sin satsning på ekologisk och närproducerad mat.

Det finns omkring 250 boenden i STF:s regi runt om i Sverige. Att nomineras till "Årets kudde" är en prestigefull utmärkelse för de som driver vandrarhemmen. Vinnaren i de sex kategorierna kommer att presenteras i Stockholm den 11 november.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan