Annons

Annons

Annons

Väring

Flygplatsens vd får högre lön:”Väsentligt ändrade arbetsuppgifter”

Text

Anders Löfvenborg, VD för Skövde flygplats fick höjd lön vid årsskiftet. Den nya lönen är 55 500 kronor efter en löneförhöjning på 3 000 kronor.

VD:n på Skövde flygplats Anders Löfvenborg har fått höjd lön till 55 500 kronor. Det motiveras med att hans arbetsuppgifter förändrats väsentligt.

Det är i senaste protokollet för Skövde flygplats AB som det framgår att Anders Löfvenborg, vd i bolaget, har fått sin lön höjd med 3 000 kronor till 55 500 kronor. Den nya lönen började gälla första januari 2018. När Anders Löfvenborg tillträdde 2015 var lönen 50 000 kronor.

Annons

Annons

– Från och med årsskiftet ändrades mina arbetsuppgifter väsentligt. Nu ansvarar jag både för driften och för personalen, säger han.

LÄS MER: Han ska basa över flygplatsen

LÄS MER: Skövde flygplats siktar framåt

Löfvenborg är flygplatschef på 50 procent och VD på 50 procent. Som flygplatschef har han ansvar för allt administrativt arbete gentemot myndigheter som Luftfartsverket.

Det senaste året har flygplatsbolaget sänkt sina kostnader med fyra miljoner kronor till 4,3 miljoner kronor.

– Vi har ökat intäkterna från 1,7 miljoner kronor till 7,4 miljoner tack vare ett långt lobbyarbete.

Anders Löfvenborg har ett förflutet inom Försvarsmakten. Tack vare den kontakten valde Försvaret att förlägga en del övningsverksamhet till platsen i år och som det ser ut just nu så ser det ut att bli fler fallskärmsövningar till våren. Enligt Löfvenborg har såväl fraktflyget som ambulansflyget ökat vilket påverkat intäkterna positivt.

LÄS MER: Fallskärmsflygningar till Skövde flygplats

Annons

LÄS MER: Nu flyttar försvarets jätteplan till Skövde flygfält

LÄS MER: Taktiska övningar på Skövde flygplats

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan