Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Här är alla bilderna på dubbelfesten

Det var dubbelt firande på Kavelbro.

Dels fyller gymnasieskolan 60 år, dels invigdes en ny utbyggnad, det så kallade Navet.

Katarina Lindberg, chef för sektor barn och utbildning, fick äran att klippa bandet.

Joel Fleur från estet och musikprogrammet på Västerhöjd spelade en fanfar.

Ordförande för barn och utbildningsnämnden, Orvar Eriksson (C), överlämnade ett stor paket som togs emot av rektor Anna-Lena Göthberg.

Annons

Annons

Den nya entrén Navet till Kavelbro.

Cathrine Andersson Mäkinen har varit ansvarig för nybyggnationen. Hon är administrativ chef för Gymnasium Skövde, alltså för både Kavelbro och Västerhöjd.

Elever framförde en sång på teckenspråk.

Bilder från förr låg på ett stort bord.

Skolkatalog för 1983/1984.

Gabriella Dahlström hittade sin pappa Peter Dahlström på ett av klassfotografierna i skolkatalogen.

Linus Brifelt, Gabriella Dahlström och Helena Dahlström.

Annons

"Får det lov att vara lite snittar". Klart det får, tycker Gabriella.

Annons

Sektorchef Katarina Lindberg höll invigningstal.

Hantverksprogrammets frisörelever visade upp makeup och vackra frisyrer.

Navet är en helt ny entré till Kavelbrogymnasiet med ingång från den sida som vetter mot Volvos parkeringsplats, nedanför Kavelbrohallen.

Utanför finns en stor besöksparkering, men det viktigaste finns förstås bakom entrédörrarna i glas.

Här möts man av ett enorm torg som fungerar som en stor hall med en pampig trappa, en ny reception och rum för skolans administratörer och rektorer.

Cathrine Andersson Mäkinen har varit ansvarig för nybyggnationen. Hon är administrativ chef för Gymnasium Skövde, alltså för både Kavelbro och Västerhöjd.

– Det vi gjort är det vi kallar för Navet mellan husen, det binder samman hus ett och tre. Tankarna på det har funnits i säkert fem, sex år. Planerna låg nere ett tag, men för två år sedan fick vi klartecken om att vi skulle börja bygga, berättar Cathrine Andersson Mäkinen.

I Navet ingår elevuppehållsrum för alla på Kavelbro, en ny expedition med nya administrativa lokaler för skolledningen och elevhälsan.

Annons

– I samband med nybyggnationen har vi även fått lite nytt i kafeterian och elevmatsalen, samt en fullständig uppfräschning av skolgården. Vi har fått mycket mer på köpet som inte var tänkt från början, konstaterar Cathrine Andersson Mäkinen.

Bygget var nödvändigt, förklarar hon, eftersom skolan växt ur sina lokaler. I hus två huserade tidigare rektor och administration, men som nu fått ge vika för elevverksamhet.

Annons

– Under ett halvår satt rektorer och administrativ personal utlokaliserade i förråd, sköljrum och grupprum. Det var krångligt, men det gick förstås med digital kontakt. Nu sitter vi samlade och det har verkligen blivit ett lyft.

Cathrine Andersson Mäkinen har varit administrativ chef sedan 2016 och då hade hon nio personal.

– I dag är vi 15 och det behövs som stöd till framför allt rektorerna.

Det finns numera fem rektorer på vardera Kavelbro och Västerhöjd och 2 500 elever, 800 på Kavelbro och 1 700 på Västerhöjd.

– Bygget är också en markering av att båda skolorna hör samman och ska ha likvärdiga uppehållsutrymmen. Vi är väldigt nöjda med det här, intygar Cathrine Andersson Mäkinen.

Själva festligheterna började redan tidigare på onsdagen med att gymnasiesärskolans nationella program pyntade lokalen till fest.

Det fanns en bildkavalkad från de 60 åren. Elever från skolans Restaurang- och livsmedelsprogram stod för mingelmat och elever från Hantverksprogrammet – frisör, visade upp makalösa kreationer i en hår- och makeupvisning.

Dessutom bjöds det på underhållning av gymnasiesärskolans elever.

Sist men inte minst höll Katarina Lindberg, chef för sektor barn och utbildning, ett invigningstal och hon fick också den äran att klippa bandet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan