Annons

Annons

Annons

Bordtennis

Parasportare får stipendium

Text

Sportskytten Frida Alfredsson från Lidköping och simmaren Sebastian Häregård från Vara är två av mottagarna av regionens parasportstipendium.

Bakre raden: regionfullmäktiges ordförande Magnus Berntsson, Jonas Hansson, Emil Pettersson (E-lag Långared BoiS), Linda Andrén och Maria Larsson (Lag Handboll IK Sävehof), samt ordförande i Kommittén för mänskliga rättigheter Kristina Grapenholm. Främre raden: Sebastian Häregård, Frida Alfredsson och Karin Aldenbrand.

Vid tisdagens regionfullmäktigemöte i Göteborg delade Kommittén för mänskliga rättigheter ut 2018 års parasportstipendier. Det görs för nionde året i rad.

– Det är glädjefyllt att få ta del av dessa imponerande och inspirerande idrottares prestationer och det är en ära att idag få dela ut stipendiet. Vi i kommittén för mänskliga rättigheter är fullkomligt övertygade om att parasport bidrar till en mer inkluderande värld och stärker respekten för de mänskliga rättigheterna, säger Kristina Grapenholm, ordförande i Kommittén för mänskliga rättigheter, i ett pressmeddelande.

Annons

Detta är stipendiaterna enligt pressmeddelandet:

Annons

Stipendiater på elitnivå

Frida Alfredsson, 33 år, är från Lidköping och tävlar i sportskytte (luftgevär). Hon tog bland annat första plats i världscupen i Polen 2017, guld i SM i Umeå 2017 och nu siktar hon på Paralympics i Tokyo 2020. Frida Alfredsson får 40 000 kronor.

Jonas Hansson, 20 år, är från Göteborg och tävlar i bordtennis. Hans dröm är att lyckats internationellt och han har bland annat tagit bronsmedalj i lag och i dubbel i European Para Youth games 2017 och även guld i juniorlag i SM 2016 och 2017. Jonas Hansson får 40 000 kronor.

Stipendiat på regional/nationell nivå

Sebastian Häregård, 16 år, är från Vara och har blivit uttagen till simförbundets talangutvecklingsgrupp. 2018 tog han svenskt rekord i 100 meter bröstsim. Sebastian får 20 000 kronor.

Två lagstipendiater

I Bois e-lag spelar pojkar och flickor fotboll tillsammans. Laget ger spelarna en positiv känsla av sammanhang och god gemenskap. Laget har fått priset "Årets fotbollslag 2017" av Västergötlands Parasportförbund. E-lag Långared Bois får 20 000 kronor.

Handboll IK Sävehof för alla är från Partille. Åldersindelningen i grupperna är flytande, och lagen anpassar efter individernas förmåga, allt för att de ska utvecklas, känna sig trygga och ha kul på träningarna. Laget har bland annat deltagit Partille Cup de senaste tre åren. Handboll IK Sävehof för alla får 20 000 kronor.

Annons

Ledarstipendiaten

Karin Aldenbrand är en ledare som värnar om god etik och som har ett brinnande engagemang för parasportrörelsen. Karin var en aktiv simmare mellan 1989 – 2003. Hon representerade Sverige i Paralympics i Sydney 2000. Sedan 2005 har hon varit tränare i parasim. Karin har tränat flera framgångsrika simmare som Johanna Wennberg, Eje Olli och Erik Waldstam. Karin får 10 000 kr.”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan