Annons

Annons

Annons

Ridsport

Eftermiddag i hästens tecken

Text

Årets Hästival hölls på Skålltorp på lördagen. Det blev en eftermiddag fylld av roliga uppvisningar och intressanta föreläsningar för besökarna.

Programmet på Hästivalen är ett smörgåsbord av olika aktiviteter. Uppvisningarna med olika fyrfota och tvåfota aktörer avlöser varandra inne i manegen, samtidigt som det finns möjlighet att förkovra sig genom föreläsningar i ett antal intressanta och angelägna ämnen.

I år kunde besökarna återigen låta sig fascineras av dressyrardennern Torsten, som tillsammans med matte och ryttare Linda Nilsson visade upp dressyr på hög nivå. Vidare fick man se smakprov på frihetsdressyr med Frida Schaffer samt beridet bågskytte med Mats och Ylva Woxmark som pricksäkra ryttare i sadeln.

Annons

Annons

Tre elever från naturbruksgymnasiet på Uddetorp var med och presenterade skolan på Hästivalen.

Läktaren i ridhuset var för det mesta välfylld med människor som ville se de olika uppvisningarna. Men det fanns också möjlighet att förkovra sig i samband med någon av alla de föreläsningar som erbjöds.

Frida Schaffer från Horse Vision utanför Götene, visade upp frihetsdressyr som imponerade på åskådarna.

Working equitation är en ridsportgren som börjat vinna allt mer mark i Sverige. Här ger Anna Lagervall på frieserhästen Hilde prov på hur det kan gå till under Hästivalen.

American Curly-hästen Elvis tillsammans med sin ägare Eva Billberg.

Annons

Annons

Johanna Sundblad tillsammans med döttrarna Greta och Hertha passade på att besöka Hästivalen på Skålltorp.

Systrarna Sundblad testade bågskytte för första gången och tyckte det var roligt.

Nordsvensken Frej och kusken Per Madestam kan sin sak.

Det bjöds även på uppvisning av islandshästar, brukshästkörning med nordsvensk samt rasuppvisning med ett antal olika raser. Här imponerade bland annat nordsvensken Frej tillsammans med kusken Per Madestam genom att utföra olika svåra körmanövrar med stor precision och haflingern Starlight Nörlund, som tillsammans med ryttaren Linda Berggren red runt i manegen med ett långt ballongprytt plastskynke på släp efter sig utan att skygga det minsta.

Bland dem som gjorde ett besök på Skålltorp under eftermiddagen fanns Johanna Sundblad och döttrarna Hertha och Greta, som bor i Stockholm, men som även har en gård i området där de brukar vistas en del.

Annons

Johanna intygade att det varit en bra stund så långt.

Annons

– Greta har varit här på ridläger och sedan rider de här då och då. De älskar hästar och vill se allt som händer här, säger Johanna.

Bland hästuppvisningarna var det Frida Schaffers frihetsdressyr som hade etsat sig fast lite extra, inte minst när hon fick sin häst att sätta sig ned och även lägga sig på kommando.

– Sen har vi skjutit pil allihop. Det var något helt nytt för barnen så det var lite extra roligt. Det här är en rolig dag även för dem som inte rider, så de har möjlighet att komma och titta på vad som händer här. Det är jättebra med en sådan här aktivitet, konstaterar Johanna Sundblad.

Hästar i alla upptänkliga former fanns att beskåda på Skålltorp under Hästivalen på lördagen. Här är det tre elever från naturbruksgymnasiet på Uddetorp som visar upp sig i ridhusmanegen samtidigt som läraren Elin Göransdotter berättade om utbildningen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan