Annons

Annons

Annons

Skövde

Assar får stöd av regionen

Text

Assar, en utvecklingsmiljö för ny produktion, får 15 miljoner kronor i stöd från Västra Götalandsregionen.

Bild från invigningen av Assar i Skövde.

Västra Götalandsregionen har nu tagit beslut om att gå in med ytterligare tio miljoner kronor i stöd till Assar Industrial Innovation Arena i Skövde. I och med detta satsar regionen fem miljoner kronor per år i tre år för att bygga upp Assar.

Annons

Annons

Assar ska vara en utvecklingsmiljö för forskning, teknikutveckling, innovation och utbildning inom produktion i Skövde. Assar finns fysiskt beläget vid Balthazar science center vid Volvo Powertrain i Skövde, men ska även finnas virtuellt.

I regionens tjänsteutlåtande anges att det industriella motivet till insatsen är den pågående elektrifieringen inom fordon, vilket ställer krav på utveckling av ny produktion och anpassning av tillverkningsprocesser. Både AB Volvo och Volvo Car är djupt involverade i arbetet på arenan.

– Detta är ett viktigt projekt för regionen i sin helhet. Bilindustrin är stark här, men det finns även annat industriellt företagande i Skaraborg och Västra Götaland, säger Ulf Eriksson (C), vice ordförande i regionutvecklingsnämnden.

Enligt Ulf Eriksson kan många arbetstillfällen skapas till följd av projektet genom att industriell verksamhet utvecklas i nya banor.

Initiativ till Assar kommer från aktörer inom och kring Högskolan i Skövde och Science Park Skövde.

Projektet Assar söker även ett stöd på 15 miljoner kronor från Tillväxtverket.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan