Annons

Annons

Annons

Skövde

Gothia science park byter namn

Science Park Skövde, det blir det nya namnet på innovationsmiljön Gothia Science Park i Skövde. – Det är ett naturligt steg i den fortsatta utvecklingen, säger Leif Hultman, styrelseordförande för Gothia Science Park i ett pressmeddelande.


Det har blivit en nationell trend bland Science Parks att inkludera den geografiska etableringsorten i namnet. Hittills har 14 av Sveriges Science Parks valt denna namnstrategi. Nu ansluter även Gothia Science Park, som byter namn till Science Park Skövde.

Annons

Annons

- Styrelsen har under en tid behandlat frågan och i enighet beslutat att byta namn på både Gothia Science Park och driftsbolaget Gothia Innovation till Science Park Skövde, säger Leif Hultman, Med namnbytet följer ett naturligt fokus på verksamheten, det vill säga ”Science Park”.

”Gothia” i namnet skapar idag felaktiga associationer till verksamheten och den geografiska placeringen, detta då många tror att vi finns i Göteborg, säger Patric Eriksson, vd på Gothia Science Park.

Ytterligare skäl att se över profilering, kännedom och associationer av Gothia Science Park är den planerade utvecklingen och expansionen av innovationsmiljön.

- Nästa år fyller vi 20 år och fortsätter att växa, vilket ger oss ett lämpligt tillfälle att göra ett avstamp för en vidareutveckling av bolaget och vår Science Park. Ett namnbyte erbjuder oss också ett naturligt tillfälle att gå ut och berätta om vad vi gör, att få fler att se vilka möjligheter och fördelar som finns med en Science Park, förklarar Hultman.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan