Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

#KanDuLova

”Skattepengarna behövs för välfärden”

Att sänka kommunalskatten är inget alternativ med nuvarande demografiska situation konstaterar majoriteten av partierna som svarat på frågan om en skattesänkning i #kandulova.

Annons

Skattesäkning eller ej? En majoritet av politikerna oavsett partifärg ser det inte som en möjlighet under den kommande mandatperioden

Frågan via #kandulova lyder kort och gott; Kan du lova att sänka kommunalskatten i Skövde?

En snabb koll på partiernas svar visar att sex av dem säger nej till en skattesänkning medan två säger ja.

Moderaternas Bernt Mårtensson konstaterar att demografin i Skövde, med många äldre och yngre kommuninvånare sätter en stor press på välfärden och att man därför inte kan lova några skattesänkningar i kommunen.

Annons

Annons

Miljöpartiets Peter Sögaard för sin del säger att ”Pengarna behövs för att stärka de kommunala verksamheterna. Vi lovar däremot att spara på verksamheter som ej är kommunala för att föra över resurserna. Det minskar behovet av framtida skatteökningar.”

Socialdemokraterna i sin tur vill inte heller sänka skatterna utan istället höja dem; ”Med de utmaningar som Skövde står inför, är en skattehöjning nödvändig för att välfärden ska fortsätta utvecklas... För att Skövde ska kunna växa och utvecklas måste vi se till att våra viktigaste och grundläggande funktioner fungerar” meddelar Malin Ask, som är valledare för S i Skövde.

Även L och C säger nej till en skattesänkning medan KD däremot vill sträva åt det hållet, även om man inser att det just nu inte låter sig göras.

”Ja om det finns utrymme för det. Det finns inget självändamål med höga skatter. Men så som det ser ut idag med att vi blir äldre och många barn föds ökar behoven av skola, vård och omsorg. De närmsta åren behöver vi öka våra skatteintäkter för att klara välfärden”, säger man.

Ja till en skattesänkning säger även Medborgerlig samling med motivet; ”Med våra satsningar på att sanera offentlig verksamhet finns stora besparingar även på kommunal nivå vilken kan sänka kommunalskatten. Ett förstatligande av skolan är en ytterst konkret åtgärd.”

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy