Annons

Annons

Annons

Bosebygd

Ung kvinna avliden efter kollision med älg

Text

En ung kvinna i 20-årsåldern avled till följd av en kollision mellan en bil och en älg under lördagskvällen. Två personer, som färdades i bilen, bedöms vara mycket allvarligt skadade.

Annons

Annons

Vid 20.30-tiden under lördagskvällen inkom ett larm om en trafikolycka på riksväg 26/47, i höjd med Sandhem i Mullsjö. En bil, med fyra ungdomar i, kolliderade med en älg och körde sedan av vägen in i ett träd.

– Det trädet har också ramlat ner över bilen, sa Lars - Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen region Öst, till TT under lördagsnatten.

Tre av personerna ska ha blivit fastklämda och en kastats ur bilen, i samband med olyckan. För att få ut de drabbade fick räddningstjänsten såga ner delar av trädet och klippa upp bilen.

Vid 03.02-tiden meddelade polisen att en av personerna, en ung kvinna i 20-årsåldern, avlidit till följd av olyckan. Enligt TT ska kvinnan redan ha varit död när polisen kom till platsen. Anhöriga är underrättade.

– Den avlidne är hemmahörande i Skåne, uppger Martin Detterström, vakthavande befäl på Jönköpingspolisen.

De fyra personer som färdades i bilen, två män och två kvinnor, ska vara födda mellan år 1996-2000. Enligt Aftonbladet ska alla drabbade komma ifrån olika delar av södra Sverige.

Annons

Av de tre personer som överlevde olyckan, bedöms två vara mycket allvarligt skadade och en allvarligt skadad. Två ska ha förts till Länssjukhuset Ryhov och en till Skaraborgs sjukhus. En av dem som fördes till Ryhov, fick senare förflyttas till Universitetssjukhuset i Linköping, eftersom att dennes situation förvärrats. Den personen som blev inlagd på Ryhov utan vidare förflyttning, blev under söndagen utskriven, meddelar Länssjukhuset Ryhov i ett pressmeddelande.

Aftonbladet uppger att en person i nuläget hålls nedsövd med frakturer.

Älgen avled i samband med kollisionen.

Texten uppdateras.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan