Annons

Annons

Annons

Skövde

Schyman vill åka på tågdejt

Text

Det hettar till i valrörelsen. Nu bjuder Gudrun Schyman (FI) in bland andra skaraborgarna på tågdejt.

Gudrun Schyman åker på dejt under valrörelsen.

– Jag tycker det ska bli intressant att se vad det blir för samtal. Än så länge har jag ingen aning om vem jag ska åka tåg med, säger partiledaren i en kommentar till inbjudan i sociala medier.

Annons

Startskottet för Feministiskt initiativs valturné #klartvikan har gått.

Annons

Under kommande sex veckor besöker partiledaren Gudrun Schyman 60 orter. Hon stannar på marken och en stor del av resan sker med tåg, uppger partiet i ett pressmeddelande

– Klimathotet har denna sommar visat sig inte vara ett hot, utan en realitet. Jag vill visa att det går att välja bort flyget, uppger Schyman.

Hon har emellertid inga planer på att ägna tiden på tågen åt kontemplation. Hon vill passa på att prata politik i stället. Därför har partiet också bokat och köpt de sju närmaste platserna runt Schymans i kupén under sammanlagt sju resor.

Platserna erbjuds nu till dem som vill diskutera med partiledaren. Intresserade uppmanas dels att dela inlägget om tävlingen i sociala medier, dels skriva en motivering till varför man vill åka med.

Första resan går mellan Gällivare och Kiruna den 6 augusti.

För skaraborgarnas del är kanske avgången den 11 augusti mer intressant, då tåget går mellan Skövde och Göteborg.

Sista augusti återkommer partiledaren till Skövde. Även då går tåget mot Göteborg och här finns också chansen att ta plats bredvid partiledaren.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan