Annons

Annons

Bränderna i Vedum 2018

Nya bränder i Vara – butikslokal nedbrunnen

Vedums köks butikslokal i Vedum brann ner under natten till tisdagen.

Annons

En industribyggnad har brunnit ner på Fabriksgatan i Vedum. Ytterligare en brand har utbrutit i Larv där ett klubbhus står i lågor. Båda bränderna rubriceras som mordbrand.

01:33 på måndagsnatten kom ett larm om en brand på Vedums kök på Fabriksgatan i Vedum. En kraftig brand hade utbrutit i en butikslokal när räddningstjänst kom till plats.

– Vi hade en kraftig värmeutveckling och gnistregn. Som tur var låg vinden rätt, annars hade elden kunnat sprida sig till närliggande kontorsbyggnad, säger Robert Hansen, styrkeledare.

Annons

Totalt arbetade tre styrkor på sammanlagt 18 man med släckningsarbetet, men kunde inte hindra att byggnaden brann ner. Brandmän är kvar på platsen för eftersläckning.

Annons

Annons

Annons

Annons

Strax efter fyra larmades räddningstjänsten till Larvs idrottsplats, där en brand utbrutit i ett klubbhus.

– Det hade börjat brinna på två toaletter i källaren, så förmodligen är det någon som har tänt på. Vi gick in med rökdykare och vi har nu kontroll på läget, säger Robert Hansen.

Annons

Branden i Vedum orsakade också ett temporärt totalstopp i tågtrafiken mellan Herrljunga och Göteborg. Tågtrafiken återupptogs igen efter klockan tolv.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy