Annons

Annons

Annons

Annons

Student 2018

Duktiga elever fick stipendier

Vilma Holmgren, elev vid Gymnasium Skövde, är en av många duktiga studenter som fick ta emot stipendium. Hon får en studieresa till Aten.


SKÖVDE

Vilma Holmgren har visat goda studieresultat i latin och har fått ett stipendium av Föreningen Svenska Atheninstitutets vänner och Staffan Edmars fond, en studieresa till Aten.

Många elever har på olika sätt visat framfötterna under sin studietid och belönades med stipendier under examensdagen.

En av dem är Vilma Holmgren. Hon har visat goda studieresultat i latin och har fått ett stipendium av Föreningen Svenska Atheninstitutets vänner och Staffan Edmars fond, en studieresa till Aten.

Annons

Annons

Det är Svenska Atheninstitutet som anordnar resan 2- 9 maj där stipendiaterna gör studiebesök och utflykter till arkeologiskt kända landmärken i Grekland.

Vilma Holmgren är väldigt intresserad av språk och av humanistiska ämnen. Hon har läst franska och spanska och har fått DELE, som är ett spansk internationellt språkdiplom.

Tillsammans med andra elever på skolan har Vilma påverkat skolan att utöka kursen i latin och nu fördjupar de sina kunskaper gällande den romerska och grekiska kulturen, samt latinet som språk.

Här hittar du stipendiaterna på alla skolor i Skövde.

I nuläget saknas tyvärr namn från Praktiska. Vi hoppas kunna uppdatera texten.

Thi Cam Ha Truong fick stipendie på Kavelbrogymnasiet, hon blev vinnare av Wellas stipendium på 10.000 kr.

Rektor Hans Karlsson ledde utdelandet av femton premier till volvogymnasiets avgångselever.

Annons

Annons

Till toppen av sidan