Annons

Annons

Annons

Student 2018

Studenten i Skövde - här är alla tider

Det är dags för studenten i Skövde och du som vill fira på flera skolor får stå i. Här har du alla tider för skolorna i Skövde.

Drygt 1 200 unga kommer att rusa ut och meddela världen att den ljusnande framtid är deras på fredagen.

Eleverna har klarat av studierna på de åtta gymnasieskolor som finns i kommunen: Kavelbro, Västerhöjd, Praktiska, IT-gymnasiet, Volvogymnasiet, Plusgymnasiet, Lichron.

Annons

Firandena är traditionella, de flesta skolor följer föregående års planering. Utspring sker runt lunchtid, se tiderna i respektive faktaruta för varje skola.

När mössorna kastats i luften för femtioelfte gången, när stämbanden ber om nåd, är det dags för kortege. Eller, det är det ju inte, någon officiell kortege kommer det inte att bli i Skövde efter att skolorna sagt nej.

Annons

Men ganska många studentflak kommer ändå att rulla i Skövde centrum på fredag. Merparten av alla avgångsklasser tänker ändå att åka på flak genom centrum under eftermiddagen. Men någon exakt starttid finns inte - men från 13.30 ska du som vill se nog börja ta plats.

Här ska du stå om du vill vara säker på att se flaken:

Sedan är det hem och fira med släkten, som absolut inte har att göra med vad som händer efter pliktskyldiga smörgåstårtan och kaffe med jordgubbstårta.

På söndag måste studenterna ställa väckarklockan, runt 15.00 samlas bilarna på Billingehovs parkering för avfärd mot Billingehus, där det är dags för bal.

Den följer du självklart bäst på Skövdenyheter.se, från 15.15 kommer vi att sända live från röda mattan, och vi kommer att intervjua flera av de drygt 600 balgästerna.

Vill du vara säkert på att inte missa något - håll alltså koll på skövdenyheter.se: vi kommer att rapportera från alla händelser under studenten.

Allt från studenten 2017

Se balen 2017

Annons

Så ställer klasserna upp efter utspringet för Gymnasium Skövde.

I den ordningen springer eleverna ut på Gymnasium Skövde.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan