Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Anrikt lastbilsrally med stopp i Tidaholm

Annons

Sverige, nu kommer vi!

Mer än 80 gamla lastbilar och bussar har anmält sig till det 16:e Tysklandsrallyt för historiska nyttofordon– ett deltagarrekord i det över trettioåriga arrangemanget.

De kommer genom Skaraborg och gör ett stopp i Tidaholm.

Deltagarna, till vardags är de flesta chefer i transportföretag och ansvariga för flera tusen moderna lastbilar, skall i år uppleva Skandinavien. Tio dagar skall de nu sätta sig bakom ratten på sina klenoder. De är minst 30 år gamla och några till och med så gamla att de är från förkrigstiden. Detta är något som påverkar förarna – moderniteter som servostyrning och bromskraftsförstärkare/tryckluftsbromsar existerar inte i de äldre fordonen.

Annons

Annons

Det längsta, som Mille Miglia, lastbilsrallyt under Verbandes der Automobilindustrie (VDA) paraply börjar den 30 augusti i tyska Spelle och slutar 7 september i Neustadt-Glewe (sydost om Lübeck).

Fordonen rör sig cirka 180 mil på gamla transportleder mot Norden och dokumenterar därmed de väsentliga handelsvägarna, de som utgör ryggraden inom vår Transportlogistik.

Via Kiel går färden med färja till Göteborg och därifrån besöks Tidaholm, Hillerstorp (High Chaparall), Malmö och Trelleborg. Från den 19 september kan ett urval av deltagarfordonen beskådas på världens ledande mässa för nyttofordon, IAAN utzfahrzeuge 2018 i Hannover.

På hemsidan www.historische-deutschlandfahrt.de kan intresserade fans finna ytterligare information.

Från och med första dagen av rallyt 30 augusti kommer dagligen bilder och text att läggas ut. Dessutom finns här också grundläggande information så att intresserade Oldtimerfans kan besöka och titta på bilarna under sin färd.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy