Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Superår för XR Logistik

Annons

Förra året blev ett rekordår för Skaraborgsföretaget XR logistik.

Nu söker företaget fler åkerier för att möta den expansiva utvecklingen.


Förra året blev ett av de bästa åren någonsin för XR Logistik sedan bolaget bildades 2009. Då slogs de medleverantörsägda bolagen Origo, Transwest och LBC Falköping samt deras gemensamt ägda Skaraborgs Transport med dotterbolag samman.

XR Logistik är ett av Sveriges tio största lastbilscentraler. Skaraborgsföretaget har huvudkontor i Skövde och platskontor i Lidköping. För 2017 redovisar XR Logistik en omsättning på 871,2 miljoner kronor och ett nettoresultat på 29,1miljoner kronor. En klar förbättring jämfört med 2016 då omsättningen uppgick till 761,4 miljoner kronor och nettoresultatet till 8,9 miljoner kronor.

Annons

Annons

- Det är mycket glädjande att konstatera att alla tre affärsområdena i XR-koncernen – det vill säga Transport, Entreprenad och Miljö – bidrar till både omsättningsökning och resultatförbättring. Det säger Per-Anders Gustafsson som är extern styrelseordförande i XR Logistik i ett pressmeddelande från företaget.

När det gäller affärsområdet Miljö så ökar den verksamheten sin omsättning från 108,3 miljoner kronor 2016 till 118,4 miljoner kronor 2017.

Affärsområdet noterar en kraftigt ökad försäljning och har förädlat vissa delar av verksamheten, till exempel den så kallade sekretessrivaren.

- Vi noterar dessutom all time high på våra miljö- och återvinnings anläggningar på Timboholm och Miljöstationen i Skövde.

Även affärsområdet Entreprenad redovisar en omsättningsökning och ett klart godkänt resultat för 2017. Omsättningen ökade från 171,7 miljoner kronor 2016 till 190,6 miljoner kronor 2017. Trots att affärsområdet Transport för några år sedan tappade Svenska Foder som en stor kund, i samband med att konkurrerande Tima Logistik bildades, så redovisar detta affärsområde en omsättning för 2017 på 578,1 miljoner kronor.Det är en klar ökning jämfört med 2016 då omsättningen uppgick till 503,8 miljoner kronor.

Både XR Logistiks vd Johan Hedihn och bolagets externa styrelseordförande Per Anders Gustafsson gläds åt den expansiva utvecklingen. För att möta marknadens behov söker XR nu fler åkerier.

Annons

– Just nu har vi främst behov av skåpekipage för inrikes fjärrtrafik,spannmålsekipage med utgångspunkt i Västra Götaland och Värmland, anläggningsfordon med utgångspunkt i Skaraborg, skåp- och flisekipage för transporter till Norge samt bulkekipage förtransport av cement, kalk och sand, säger Per Anders Gustafsson.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy