Rättighetsalliansen, tidigare Antipiratbyrån, hotar i ett brev Piratpartiet med rättsliga åtgärder om de inte avbryter sin internetaccess till The Pirate Bay. "Pirate Bay är i dag en vanlig sökmotor likt Google. Det är alltså ungefär som att Rättighetsalliansen skulle vilja stämma Google", säger Rickard Wahlander, ordförande för Ung Pirat Skövde, en del av Piratpartiets ungdomsförbund.

I brevet gör Rättighetsalliansen klart att de avser att driva en rättslig process mot Piratpartiet och dess företrädare om partiet inte stänger av nätet för Pirate Bay senast den 26 februari.
– Åtalet hänvisar till gamla domar och hur Pirate Bays hemsida var uppbyggd tidigare med rena torrentfiler direkt på sidan. Nu fungerar Pirate Bay endast som en sökmotor med magnetlänkar till sidor med nedladdningsbara filer, förklarar Rickard Wahlander och fortsätter:
– Vi agerar som sagt endast som internetleverantör till Pirate Bay och internet ska vara fritt för vem som helst. Det är som att anklaga Posten för medhjälp till att frakta olagliga saker
 

Rickard Wahlander

 Piratpartiets partiledare Anna Troberg ser allvarligt på hotet i brevet.
– Piratpartiets verksamhet är laglig och laglig verksamhet ska inte behöva utsättas för hot av den här typen. Det är inte olagligt att förse Pirate Bay med internetaccess, säger Troberg i ett pressmeddelande.