Petter "Pappakock" Ljungberg ger er läsare recepttips varannan vecka på mat som är lagad från grunden och efter säsong. Följ honom även på pappakock.se.

Friterad kolja med asiatiska smaker

Du behöver följande till 4 portioner:

500 gram färsk kolja

2 dl Panko (asiatiskt ströbröd)

2 ägg

1 dl mjöl

Matolja

Salt

Gör så här:

Skär fisken i portionsbitar. Vänd först fisken i mjöl med lite salt, vänd sedan i uppvispat ägg & sist i ströbrödet.

Värm oljan till ca 175 grader, i en vid gryta. Ca 4-5 cm olja behövs. Lägg försiktigt i en fisk i taget & låt ligga tills de får fin färg. Låt rinna av på papper. Ha alltid ett lock & en termometer tillhands när du friterar, ifall det blir för varmt.

Grönsaker:

Vitkål

Morot

Avocado

Broccoli

Röd chili

Champinjoner

Salladslök

(Koriander & cashewnötter)

Skär alla grönsaker i tunna skivor eller strimlor.

Sojadressing:

1,5 dl Soja

1 msk Sesamolja

2 Lime

1 msk Fisksås

1 vitlöksklyfta

1 bit färsk ungefär

Blanda allt & riv i vitlök & ingefära.